Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Aantal inschrijvingen voor Ride, Walk & Swim for the Roses al ongekend hoog

26 januari 2023
Press release in Dutch

WILLEMSTAD – Drie jaar na de laatste geslaagde editie van het Ride, Walk en Swim for the Roses staat de nieuwe voor de deur: op zondag 5 februari. Er kan al online via de website www.ridefortheroses.net ingeschreven worden voor deelname aan de Ride (fietsen) en de Walk (hardlopen en wandelen), terwijl voor de Swim (wedstrijd en recreatie zwemmen) deelname alleen mogelijk is middels online registratie. Groepsinschrijving is ook een optie. Normaliter pieken de inschrijvingen in de laatste week voorafgaand aan het evenement. Inschrijvingen en betalen zijn komende week in de tuin van hoofdsponsor Orco Bank in Landhuis Cerrito.

Het aantal digitale inschrijvingen ligt dit jaar beduidend hoger dan voorheen. Dat kan een indicatie zijn dat er na 2 jaar gedwongen onderbrekingen een zekere ‘honger’ bestaat naar deelname aan dit evenement, ook omdat het doel ervan is fondsen te werven ten goede van kankerpatiënten en hun familie. Mogelijk speelt ook mee dat men in de opeenvolgende lockdowns handiger is geworden in het digitale verkeer. Ingeval van online inschrijving kan de deelnemer een print out tonen of een bewijs op de mobiele telefoon. Dat maakt het werk van de vrijwilligers zoveel gemakkelijker met minder wachttijden op die drukke laatste dagen vóór het grote evenement.

Inschrijfgeld

Inschrijving voor één onderdeel kost 20 gulden per persoon; voor 2 of meer onderdelen (lopen, fietsen en/of zwemmen) kost dat 30 gulden. Voor kinderen tot en met 11 jaar geldt 15 gulden voor één onderdeel en 20 gulden voor meerdere onderdelen. Deelname aan de Swim wedstrijd kost 30 gulden, en een tientje extra per persoon voor 2 of meer onderdelen.

Van maandag 30 januari tot en met vrijdag 3 februari a.s. staan de vrijwilligers van de Ride vanaf half 9 ’s morgens tot half 4 ’s middags en op zaterdag 4 februari van 9 uur ’s morgens tot 4 uur ’s middags weer klaar voor registratie, betaling en de afgifte van T-shirts in de tuin van Orco Bank. Elke deelnemer die is ingeschreven en betaald heeft recht op een T-shirt, dat ie de dag van het evenement draagt, een frisdrank en een stuk fruit bij aankomst op het strand van Mambo Beach BLVD. En niet te vergeten de roos aan de finish!

 

Routes

Er zijn twee routes voor de Walk for the Roses: vanaf 7 uur ’s morgens 7,8 km (over de hoge Juliana brug) en 5 km (over de Emma brug) naar Mambo Beach BLVD. Voor de Ride for the Roses (op de fiets) is er later die ochtend de Easy Ride van 10 km (ook voor de jeugd) en twee bike tours, van 40 en van 60 km, start en finish bij Mambo Beach BLVD. Vanwege de terreinomstandigheden in de zoutpannen van Jan Thiel moest de MTB-route worden afgeblazen. De Swim for the Roses begint om 12 uur ’s middags bij Zanzibar aan Jan Thiel baai en eindigt bij Mambo Beach BLVD.

 

Sponsoren

De stichting kan dit jaar opnieuw bogen op de steun en medewerking, behalve van hoofdsponsor Orco Bank, Remax, CPS, Glacial, Compliance & Forensic Caribbean, EWT, Grant Thornton, EY Caribbean, Intertrust, Coca Cola, Mambo Beach BLVD, Empire, Radio Service, BDO, Mammoet Printing, Massive Productions, Ducaso, Number Ten, Dynaf, Van der Valk, Extra, Antilliaans Dagblad, Profound, Amigoe, Socialutions, Paradise FM, Zanzibar, LionsDive, Bonita, Mood Beach, Wet & Wild Beach Club, Cabana Beach, Tramm, Vistra, en alle vrijwilligers alsook anderen die wij vergeten kunnen zijn. Overigens is voorzien in het aantal vrijwilligers; het enthousiasme daarvoor was weer groot, zodat aanmelden niet meer nodig is.

 

Share this news