Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Ride for the Roses activities in 15th year spread over the end of 2018 and all of 2019

11 October 2018
Press Release in Dutch

Première van ‘Bohehian Rhapsody’ op 1 november in Cinemas

WILLEMSTAD – Donderdagmiddag gaf het bestuur van de stichting Ride for the Roses in de tuin van hoofdsponsor Orco Bank aan de pers, sponsoren en vrijwilligers inzicht in de activiteiten die zij in petto heeft voor de 15e editie van de Ride, Sail, Swim & Walk for the Roses, inclusief Spinenergy, met zondag 27 januari 2019 als een hoogtepunt. Terwijl de succesvolle Standing Order 1500 km doorloopt, is de eerstvolgende activiteit de filmavond op donderdag 1 november a.s. Maar gedurende de rest van het jubileumjaar 2019 staan er ook activiteiten gepland.

Stichting Ride for the Roses Curaçao

RFTRC is gestart in 2005 met als hoofddoel om het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF) financieel te steunen. Die instelling kan die hulp goed gebruiken om zich te blijven inzetten voor kankerpatiënten en hun familie. Dit is uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse fundraising evenement op Curaçao. De laatste jaren is steeds om en nabij een half miljoen gulden opgehaald voor het goede doel en daar wordt in het jubileumjaar minimaal weer op gemikt. Het bestuur wordt al drie jaar voorgezeten door Robbin Martina, die zich gesteund weet door secretaris Benno van Leeuwen, penningmeester Jim van Luipen, vicevoorzitter Curd Evertsz, alsook Geert Bijlstra, Raoul Hooftman, Maria-Helena Seferina, Arthur Rosaria, Stephan Veen en voorlichter Frans Heiligers. Als stagiaire draait dit jaar Stef Munsters mee.

De film Bohemian Rhapsody

Het eerste onderdeel van het programma aan activiteiten is de vertoning op donderdag 1 november a.s. van de bioskoopfilm Bohemian Rhapsody, die een dag later in de Verenigde Staten in première gaat. Het betreft een biografische film over de Britse rockband Queen met de legendarische Freddy Mercury als leadzanger. In Stone Town, Tanzania, werd op 5 september 1946 Farrokh Bulsara geboren. Na zijn verhuizing naar Engeland kwam zijn passie voor muziek aan het licht. Zijn medestudenten Brian May en Roger Taylor waren op zoek naar de leadzanger voor hun band. Hij bood zich aan en dat werd de band Queen. Farrokh veranderde zijn naam in Freddy Mercury en de band begon met het schrijven van nummers. Na de lange opnamesessie van Bohemian Rhapsody kreeg de band te horen dat dit nummer te lang duurt en nooit een succes kon worden. Het tegendeel bleek waar. Queen werd een van de grootste rockbands van de wereld met de ene na de andere hit. In 1985 stond de band met grandioos succes op het legendarische Live Aid concert. Bij zanger Mercury was aids geconstateerd. Hij stierf op 24 november 1991 in Londen.

De kaartverkoop à 50 gulden per persoon voor Bohemian Rhapsody is al volop in gang voor de vertoning op 1 november om half 8 ’s avonds in The Cinemas in Otrobanda. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het RFTRC-bestuur, Van den Tweel Zeelandia, 24 uur uit de Muur op Santa Maria en Mensing’s Caminada.

27 januari 2019

Op zondag 27 januari 2019 worden weer meer dan 10.000 deelnemers verwacht voor de diverse onderdelen van de Ride, Swim & Walk for the Roses. Hoewel het in een sportief jasje is gestoken, gaat het er vooral om zoveel mogelijk mensen te trekken die allen hun steentje bijdragen.

Vroeg in de ochtend starten duizenden lopers vanaf het Brionplein om via de Emma pontjesbrug of de hoge Julianabrug door de straten van Punda, Pietermaai, Marie Pompoen naar Mambo Beach Boulevard te wandelen. Hele gezinnen doen mee. Kort erop starten de fietsers voor de verschillende afstanden op de weg alsook een mountainbike route. Hun start en finish zijn ook bij Mambo Beach Boulevard. Zwemmers springen rond het middaguur bij Jan Thiel baai in het water om naar het strand van Mambo Beach Boulevard te zwemmen. Op datzelfde strand vindt weer de razend populaire Spinergy plaats: een intensief sportgebeuren op de spinningbikes waarbij bedrijven tegen elkaar spinnen en de sportieve prestaties koppelen aan het werven van fondsen.

Acties in jubileumjaar

Vanwege het jubileumjaar doet het bestuur een beroep op personen en instellingen om met leuke ideeën te komen voor meer ‘… for the Roses’ evenementen gedurende het jaar om nog meer fondsen binnen te halen. Na bestudering van de voornemens treedt het RFTRC-bestuur in contact met de bewuste organisaties en bij een akkoord kan dat evenement dan de toevoeging ‘… for the Roses’ hanteren. Zo is er het plan voor een ‘Golf for the Roses’ op 20 januari 2019, waarover in een later stadium details worden bekend gemaakt. Er zijn al enkele ideeën binnen, zoals voor een ‘Zumba for the Roses’ en een ‘Fashion for the Roses’. Zo beoogt RFTRC het hele jaar door de aandacht gevestigd te houden op het goede doel. Personen en instellingen die zich voor een eigen bedacht ‘… for the Roses’ evenement willen opgeven kunnen alle details, inclusief voorwaarden waaraan voldoen dient te worden, op de website www.ridefortheroses.net van RFTRC doornemen.

Share this news