Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Auction Art for the Roses rescheduled to March 2023 at Landhuis Bloemhof

18 november 2022
Press release in Dutch

Veiling Art for the Roses verschuift naar 18 maart 2023 in Landhuis Bloemhof

WILLEMSTAD – De stichting Ride for the Roses heeft om uiteenlopende redenen en in gemeen overleg met betrokkenen besloten om de voor zaterdag geplande kunstveiling Art for the Roses over te hevelen naar maart 2023. Omdat het ultieme doel van de Ride is om zoveel mogelijk fondsen in te zamelen voor de zorg van kankerpatiënten op Curaçao is, ook met goedkeuring van hoofdsponsor Orco Bank, ervoor gekozen hiermee even een pas op de plaats te maken. “Het was een zware beslissing, vooral ook omdat zoveel mensen zich voor de volle 100% hadden ingezet, maar wij hebben toch hiervoor moeten kiezen”, aldus Ride voorzitter Robbin Martina.

Een maand lang zijn de 36 ingezonden werkstukken van lokale artiesten te bezichtigen in Landhuis Bloemhof. Deze expositie wordt na zaterdag opgeheven, maar de werkstukken blijven nog wel zichtbaar in de digitale catalogus die staat op de hernieuwde website van Ride for the Roses (ridefortheroses.net). Overigens gaat het online bieden op de kunstwerken, zowel hier als uit het buitenland, gewoon door.

 

Veilingproces

De organisatie is de laatste maand meermalen geconfronteerd met tegenslagen. Hier ligt een serie factoren aan ten grondslag. Zo is het door Landhuis Bloemhof, restaurant Number Ten en de Kathedraal van Doornen zorgvuldig geplande voorprogramma, dat zou uitmonden in de veiling op 19 november, keer op keer getroffen door extreme regenval waardoor die onderdelen steeds moesten worden uitgesteld. Mede vanwege de wateroverlast om Landhuis Bloemhof werd gedacht om de veiling in het Landhuis te houden, hetgeen niet de ideale oplossing was voor een succesvol veilingproces. Toen tot overmaat van ramp ook nog een van de auction masters deze week ziek werd en moest afhaken, en er op korte termijn geen passende vervanger was, is in het belang van de doelstellingen van de Ride en ook van de deelnemende artiesten besloten om deze lastige knoop door te hakken.
Alle personen en bedrijven die kaarten hebben voor het evenement van komende zaterdag kunnen ervan op aan dat hun kaarten geldig blijven voor de veiling in maart; desgewenst kunnen zij hun geld ook terugkrijgen. Mail hierover via info@ridefortheroses.net.

 

Na Ride en carnaval

De stichting stort zich de komende tijd volop op de organisatie – na 2 jaar hierin gehinderd te zijn vanwege de coronapandemie – van de eerstvolgende editie van de Ride, Walk en Swim for the Roses die gepland staat voor zondag 5 februari. Als dit en het carnaval achter de rug zijn, wordt deze heel bijzondere kunstveiling in alle rust en onder een gunstiger gesternte alsnog bewaarheid.

 

 

UITSTEL is geen AFSTEL

 

Ook Landhuis Bloemhof laat weten de handdoek niet in de ring te gooien ondanks alle tegenslagen. “Soms moet je meebuigen met de wind zoals bamboe dat doet. En dan daarna gewoon weer overeind komen. De veiling wordt alleen maar naar volgend jaar verplaatst,” aldus Manager Elodie Heloise. De online bidding catalogue blijft gewoon doorlopen en zal regelmatig ge-update worden. Mensen kunnen hun bod blijven uitbrengen via mail. De online Art for the Roses catalogus is te vinden op de website van Landhuis Bloemhof en op die van de Ride for the Roses.

“En de Night for the Roses, die twee keer moest worden uitgesteld, gaat naar 13 januari. De deelnemers en muzikanten hebben er onveranderd zin in. Dus we gaan het gewoon doen.”

Mensen die al kaarten gekocht hebben voor het afgelaste concert en de Night for the Roses hebben drie opties: ze kunnen de kaarten vasthouden en gebruiken voor 13 januari, ze kunnen een refund krijgen bij Landhuis Bloemhof of ze kunnen ervoor kiezen het bedrag als donatie aan de Ride for the Roses te laten.

Meer info via www.bloemhof.cw, info@bloemhof.cw.

 

 

 

 

 

 

Share this news