Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

CrossFit for the Roses new challenge

27 January 2020
Press Release in Dutch

WILLEMSTAD – CrossFit is een nieuw opkomende sportieve activiteit – een intensieve trainingsmethode voor atleten die van meerdere markten thuis zijn en dit doen om hun fysieke vaardigheden te verbeteren qua kracht, snelheid en behendigheid. Een aanvullend voordeel hiervan is dat zij hun conditie opvoeren, heel fit zijn, gewicht verliezen en ook nog een betere body krijgen. Het wordt steeds meer beoefend op het eiland, maar juist vanwege de intensiteit ervan is een goede voorbereiding met opbouw en training aan te raden. Om deze reden kunnen deelnemers onder de 14 jaar hier in elk geval niet aan meedoen.

CrossFit is nieuw toegevoegd aan het programma van de 16e Ride, Sail, Swim & Walk for the Roses. De CrossFit competitie vindt op zondag 2 februari plaats vanaf 8 uur ’s morgens op het strand van Mambo Beach/BLVD.

Aan de CrossFit for the Roses wordt in beginsel – naar analogie zoals eerder met de Spynergy competitie – door bedrijven deelgenomen, maar groepen van individuele deelnemers mogen ook meedoen. Het is belangrijk dat zij een deelnameformulier invullen, zoals al door CrossFit Willemstad naar een selectie van ondernemingen is gestuurd. De bedoeling is dat de formulieren komen bij Jean-Jamil Rojer op het mailadres jamil@crossfitwillemstad.com. Deze coördinator van dit onderdeel kan ook aanvullende informatie verschaffen aan andere belangstellenden.

Calorieën verbranden

Elk team bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 atleten. Een workout duurt 1 uur, wat betekent dat er een vol uur lang onophoudelijk gesport moet worden. Elk bedrijf doet er verstandig aan om voldoende sporters beschikbaar en klaar te hebben om dat uur vol te maken en al die tijd in beweging te zijn en te blijven.
Wat moeten de atleten die dag doen? Tijdens de WOD (work-out of the day) van 1 uur roteren de sporters door een serie exercities uit te voeren, zoals roeien, fietsen, burpees, box jump over, KB-oefening, plate-oefening en medicine ball-oefening. De winnaars van deze intensieve oefeningen zijn die sporters van een team die samen de meeste calorieën hebben verbrand tijdens dat uur. Behalve dat de deelnemers een bedrag voor deelname moeten betalen, is het de bedoeling dat ook een bepaald bedrag wordt afgedragen per zoveel verbrande calorieën, aangezien het hele gebeuren hoe dan ook in het teken staat om fondsen te werven voor de aldoor noodzakelijke strijd tegen kanker en de behandeling van patiënten en hun families.

Crossfit for the Roses is niet alleen een sportieve uitdaging; voor de organisatoren van dit specifieke onderdeel is het ook een uitdaging, want het zal worden uitgeprobeerd om de beste mogelijke formule hiervoor te kunnen hanteren.

Share this news