Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Thirteenth edition of Ride, Sail, Swim, Walk for the Roses on January 29, 2017

29 January 2017
Press Release in Dutch

WILLEMSTAD – Nu 29 januari 2017 is bepaald als datum voor de 13e editie van de Ride, Sail, Swim & Walk for the Roses kunnen de meer dan 10.000 deelnemers hun training daarop afstemmen. Het centrale thema voor dit jaar is ‘making the difference together’. Het opstapje naar een nieuw succesvol programma van activiteiten om de kankerbestrijding te steunen is de lokale filmpremière op 1 december a.s. van Sully, het waar gebeurde verhaal van de piloot die in 2009 een noodlanding uitvoerde op de Hudson rivier. Dat en veel meer informatie kwam maandag naar voren tijdens de jaarlijkse kick-off persconferentie voor Ride for the Roses in de tuin bij Landhuis Cerrito van hoofdsponsor ORCO Bank.

Voor deze verreweg grootste fondsenwerving actie op het eiland is en blijft het hoofddoel om zoveel mogelijk gelden in te zamelen voor het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF). Al vanaf 2005 beperkt de stichting RFTRC (Ride For The Roses Curaçao) zich tot de organisatie van diverse evenementen die enkel tot doel hebben het bereiken van zoveel mogelijk mensen en zoveel mogelijk sponsoren en donateurs om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het PWF. Die stichting heeft termijnplanningen en een volledig beeld waar de nood het hoogst is en waar degenen zitten die de brede steun hard nodig hebben en wendt de gelden aan voor de begeleiding van kankerpatiënten en hun familie en voor de bestrijding van deze ziekte.

Het RFTRC-bestuur onder voorzitterschap van Robbin Martina is al volop in de weer met de voorbereidingen om deze nieuwe editie opnieuw tot een groot financieel succes te maken. De overige bestuursleden zijn Benno van Leeuwen, Jim van Luipen, Curd Evertsz, Geert Bijlstra, Raoul Hooftman, Helena Seferina, Arthur Rosaria en het nieuwe bestuurslid Stephan Veen. Zij weten zich in meerdere echelons gesteund door vrijwilligers die stuk voor stuk ten behoeve van het goede doel belangeloos inzetbaar zijn. Zij kunnen opnieuw bogen op de steun van prima sponsoren met ORCO Bank steevast als hoofdsponsor.

De film Sully
Het eerste onderdeel van het programma aan activiteiten is de vertoning op donderdag 1 december van de net uitgebrachte bioskoopfilm Sully tijdens een feestelijke avond in bioscoop The Cinemas in Riffort. Dit is het verhaal van de US Airways gezagvoerder Chesley ‘Sully’ Sullenberger die in 2009 het leven redde van 155 mensen toen hij een geslaagde noodlanding maakte in de Hudson rivier na een bird-strike in beide motoren van de jet kort na het opstijgen van het La Guardia vliegveld van New York. De kaartverkoop voor deze filmavond gaat deze week van start á 50 gulden per persoon. Voor die avond wordt een passend en vooral interessant programma in elkaar gezet met een speciale gastspreker. De fondsen van deze vertoning zijn zoals gebruikelijk geheel bestemd voor het PWF.

Zondag 29 januari 2017
Net als de laatste jaren worden weer meer dan 10.000 deelnemers verwacht voor de diverse onderdelen van het grandioze evenement op zondag 29 januari 2017. Elk van de onderdelen van dit evenement is in een sportief jasje gestoken, maar deelname van zoveel mogelijk mensen is belangrijker dan het competitie element: op de fiets, op de zeilboot, bij het zwemmen, bij het lopen, maar ook bij het spinnen.
Vroeg in de ochtend starten duizenden lopers vanaf het Brionplein om via de Emmabrug of de hoge Julianabrug door de straten van Punda, Pietermaai, Marie Pompoen naar Mambo Beach Boulevard te wandelen. Hele gezinnen doen mee. Kort erop starten de fietsers voor de verschillende afstanden op de weg alsook een mountainbike route. Hun start en finish zijn ook bij Mambo Beach Boulevard. Zwemmers springen bij Jan Thiel baai in het water om naar het strand van Mambo Beach Boulevard te zwemmen. Op datzelfde strand vindt weer de razend populaire Spinergy plaats: een intensief sportgebeuren op de spinningbikes waarbij bedrijven tegen elkaar spinnen en de sportieve prestaties koppelen aan het werven van fondsen. Ditmaal is het onderdeel ‘Sail’ weer opgenomen n het programma. De bijzonderheden van elk van deze onderdelen worden in een later stadium bekend gemaakt.

De ‘Standing Order’ actie
Elk jaar rekent de stichting RFTRC erop voldoende middelen te genereren voor de hulp en steun aan kankerpatiënten op Curaçao. Onderdeel hiervan is ook de voortgezette campagne voor het werven van zogeheten ‘vaste donateurs‘ die via een automatische maandelijkse/jaarlijkse overschrijving via hun bankrekening geld doneren aan dit uitermate goede doel. Dit is eveneens een groot succes gebleken en wordt dan ook richting de editie van 2017 voortgezet. Bij RFTRC hebben ze de formulieren om deze ‘standing orders’ goed op te zetten.

Share this news