Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Good progress also from 13th episode Ride, Swim & Walk for the Roses

Press Release in Dutch

WILLEMSTAD – Voor alle onderdelen samen van de 13e editie van de Ride, Swim & Walk for the Roses hadden zich weer tegen de 10.000 deelnemers ingeschreven. Zij hebben allemaal een bijdrage geleverd aan het welslagen van dit grandiose jaarlijkse evenement en daarmee hebben ze direct bijgedragen aan fondsenwerving ten behoeve van de kankerbestrijding op het eiland in goede handen bij het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF).

Het bestuur van stichting Ride for the Roses onder voorzitterschap van Robbin Martina, hoofdsponsor Orco Bank, platinum sponsoren Fundashon Bon Intenshon, Curaçao Port Services, Guardian Group, Curaçao Airport Partners, Gillette en Curoil en alle andere mede-sponsoren, alsook het leger aan medewerkers en vrijwilligers kunnen met grote tevredenheid terugkijken op alweer de 13e editie van dit evenement. Dat is vergelijkbaar met 2016, zodat de verwachting gerechtvaardigd is dat de uiteindelijke opbrengsten ook weer tegen de half miljoen gulden uitkomen. Exacte bedragen zijn op dit moment nog niet voorhanden.

Startsein
Exact om 7 uur ’s ochtends gaf Minister Zita Jesus-Leito van Gezondheidszorg, Milieu en Natuur op het Brionplein het startsein voor de Walk for the Roses. Naast haar stonden op dat moment Minister President Hensley Koeiman, voorzitter Robbin Martina van de stichting Ride for the Roses en een afgevaardigde van de begunstigde, het PWF. De twee ministers liepen allebei de lange route van bijna 8 kilometer over de hoge Juliana brug via het Waaigat, Pen en Mari Pompun naar Mambo Beach/BLVD. Daar deden renners en wandelaars aan mee. Er was nog een alternatieve looproute vanaf het Brionplein over de Emma brug naar Mambo Beach/BLVD. Mede door toedoen van de politie, het Rode Kruis en veel jonge vrijwilligers en Dolfijn FM die de aankomst live uitzond, verliep dit vlekkeloos. Bij binnenkomst kregen de lopers een mooie roos uitgereikt. Dat gold ook voor de deelnemers aan de andere sportieve onderdelen.

Ook de drie fiets onderdelen van de Ride for the Roses liepen op rolletjes. Terwijl de lopers nog binnen kwamen, vertrok rond 8 uur eerst de groep fietsers voor de afstand van 60 km, kort erop gevolgd door de deelnemers voor de 40 km tocht en daarna van de Easy Ride van 10 km, naar Punda en terug. Start en finish waren bij Mambo Beach.

Spin for the Roses
Onderwijl voltrok zich op het Mambo Beach de steeds populairder wordende Spin for the Roses, waarbij groepen onder begeleiding met elkaar de strijd aangaan op hometrainers om zoveel mogelijk gelden op te halen voor het goed doel.

Om half 10 begonnen bussen te rijden van Mambo Beach/BLVD naar Zanzibar/Jan Thiel baai waar even na het middaguur eerst de wedstrijdzwemmers startten, kort erop gevolgd door de recreatiezwemmers. Hier gaf de Vertegenwoordiger van Nederland Henk Brons het startsein. De eerste zwemmers kwamen na ongeveer een half uur aan bij Mambo Beach/BLVD. Later volgde de prijsuitreiking. Bij de dames waren de winnaars 1. Miriam Weerd, 2. Linsy Heister en 3. Tiareth Cijntje. Bij de heren waren de snelsten 1. Kaelan Betrian, 2. Christofer Marlin en 3. Joseph Priest. Isacar Paula lag net als vorig jaar goed voor, maar hij verzwom zich. Hij kreeg toch een prijs van de organisatie.

De hele dag door waren er veel activiteiten, muziek en een goede sfeer aan het strand van Mambo Beach, ook met veel muziek. Vlak voordat even na 2 uur de eerste regendruppels neerkwamen was het evenement officieel afgesloten. Daarna begon het opruimen om het strand en de omgeving van BLVD weer netjes achter te laten.

Sail and Cuevas
Een zondag eerder vond al de Sail for the Roses plaats en twee weken eerder beklom Randhy Cuevas de Christoffel berg maar liefst 15 maal voor ditzelfde goede doel. Vandaag liep hij ook mee in de Walk. Voor al deze onderdelen samen schreven zich tot en met die zondagochtend totaal weer tegen de 10.000 personen in. Sommigen deden aan meerdere onderdelen mee. Anderen schreven zich wel in maar zagen naderhand om bepaalde redenen van deelname af, maar ook zij leverden hun bijdrage aan het welslagen van het evenement. Het PWF kan straks weer plannen maken voor het komende jaar, zoals voor onderzoek naar kanker en voor de begeleiding van patiënten en hun familie. De stichting Ride for the Roses is allen, ook alle deelnemers, erkentelijk voor hun bijdrage en rekenen volgend jaar weer op hun medewerking.

Share this news