Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Inschrijving voor Ride, Swim & Walk for the Roses bij Orco Bank in Landhuis Cerrito

WILLEMSTAD – Hoewel via website www.ridefortheroses.net van Stichting Ride for the Roses al de mogelijkheid bestond om online in te schrijven voor deelname aan de 13e editie de Ride, Swim & Walk for the Roses op zondag 29 januari, is deze hele week fysiek inschrijven ook mogelijk bij hoofdsponser Orco Bank in Landhuis Cerrito (Schottegatweg Oost z/n).

Online inschrijven blijft aan te raden, waarna men met formulier in de hand in de tuin van Orco Bank vanaf vandaag maandag 23 januari tot en met vrijdag 27 januari van 08:30 uur ’s ochtends tot 03:30 uur ’s middags kan betalen en het deelnemers t-shirt ophalen. Handmatig inschrijven is daar dan ook mogelijk, terwijl dat ook op zaterdag 28 januari nog kan tussen 09:00 uur ’s morgens en 04:00 uur ’s middags. Bij Orco Bank is ook informatie voorhanden, zoals over de verschillende routes, tijden, enzovoort. Bijzonderheden zijn ook verkrijgbaar op de website www.ridefortheroses.net. Om tijd te winnen is het handig als diegenen die online ingeschreven hebben bij het ophalen van hun deelnemers t-shirt een uitdraai van het inschrijfformulier met alle gegevens bij de hand hebben.

Qua bijdragen het volgende. Voor de jeugd tot 12 jaar geldt een inschrijving van 15 gulden per persoon voor deelname aan één van de activiteiten. Bij deelname aan meer takken van sport wordt dat 20 gulden. Voor een ieder vanaf 12 jaar en hoger geldt als inzet een bedrag van 20 gulden per persoon voor deelname aan één activiteit. Bij deelname aan twee of meer onderdelen van het programma wordt de inzet 30 gulden per persoon. Alleen voor de wedstrijd zwemmers geldt bij de Swim een inleg van 30 gulden per persoon, en als zij aan nog een activiteit meedoen wordt dat 40 gulden.

Overigens wordt er weer op gewezen dat inschrijvingen voor de Swim for the Roses uitsluitend online kunnen geschieden. Voor diegenen die dat niet lukte of het vergeten zijn, zijn er bij Orco Bank laptops, zodat men zich daar alsnog online kan inschrijven. Elke inschrijving geeft recht op een deelnemers t-shirt en verfrissingen na de finish.

MTB
Er zijn twee routes voor de Walk for the Roses: 7,8 km (over de Juliana brug) en 5 km (over de Emma brug). De Swim for the Roses begint bij Zanzibar bij Jan Thiel baai en eindigt bij Mambo Beach/ BLVD. Voor de Ride for the Roses (op de fiets) kan ook ingeschreven worden bij Orco Bank. Er is een Easy Ride van 10 km en twee bike tours, van 40 en van 60 km. Na rijp beraad is besloten om de route voor de mountain bikers (MTB) af te gelasten. Hevige regenval van de laatste maanden heeft die route zwaar gehavend en die is alleen te doen voor zeer geoefende fietsers. Om geen onnodige risico’s te lopen is dat onderdeel dit jaar uit het programma geschrapt. De MTB-ers kunnen natuurlijk altijd nog meedoen aan andere onderdelen over de weg.

Sponsoren
De stichting kan dit jaar opnieuw bogen op de steun en medewerking, behalve van hoofdsponsor Orco Bank, van platinum sponsoren Fundashon Bon Intenshon, Curaçao Port Services, Guardian Group, Curaçao Airport Partners, Gillette, en Curoil alsook een groot aantal net zo gewaardeerde co-sponsoren.

Randhy Cuevas
Bij de diverse activiteiten van zondag 29 januari, te beginnen bij de Walk for the Roses, kunnen mensen foto’s maken met topsporter Randhy Cuevas. Hij loopt mee en is bereid om bij de start op het Brionplein en langs de route (op Julianabrug of bij eindpunt Mambo Beach/BLVD) op de foto te gaan met belangstellenden. Hij hoopt wel dat die mensen dan ook bereid zijn om een extra donatie te doen, wat eveneens allemaal ten goede komt aan de stichting Ride for the Roses, dus voor de bestrijding van kanker en de begeleiding van kankerpatiënten wat het Prinses Wilhelmina Fonds wel is toevertrouwd. Randhy Cuevas heeft op zondag 15 januari de Christoffel Berg 15 keer beklommen en haalde daarmee reeds ruim 27 mille op voor de stichting Ride for the Roses die op 29 januari deze sportieve zondag organiseert en coördineert.

Share this news