Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

14th episode of Ride, Swim & Walk for the Roses also went well

Dutch

WILLEMSTAD – Ondanks grote uitdagingen kan stichting Ride for the Roses Curaçao (RFTRC) tevreden terugkijken op een geslaagde 14e editie van de Ride, Swim & Walk for the Roses. Met alle activiteiten die erbij horen, inclusief de Sail for the Roses en de Spin for the Roses, komt het aantal deelnemers opnieuw dichtbij 10.000. De fondsen die met deze activiteiten zijn gegenereerd, samen met bijdragen van sponsoren en een leger aan medewerkers en vrijwilligers gaan de opbrengsten weer aardig naar 500.000 gulden toe. Dit is weer een enorm bedrag dat de gemeenschap van Curaçao met een goed hart heeft samengebracht ten behoeve van de kankerbestrijding in handen van het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF).

Het bestuur van stichting RFTRC onder voorzitterschap van Robbin Martina, hoofdsponsor Orco Bank, platinum sponsoren Fundashon Bon Intenshon, Curaçao Port Services, Kooyman, AFAS, Kleinmoedig, Intertrust, PwC, Compliance & Forensic Services Caribbean, Guardian Group, Curaçao Airport Partners en Mambo Beach BLVD alsook een groot aantal net zo gewaardeerde co-sponsoren, kunnen met voldoening terugkijken op een grandioos evenement.

Startsein

Direct na een korte hevige regenbui om 7 uur ’s ochtends gaf Minister Marilyn Alcalá-Wallé van Onderwijs, Cultuur en Sport op het Brionplein het startsein voor de Walk for the Roses. Zij en haar collegaministers Eugene Rhuggenaath en Steven Martina liepen de bijna 8 km lange route over de hoge Juliana brug via het Waaigat, Penstraat en Mari Pompun naar Mambo Beach/BLVD. Er was nog een alternatieve looproute van 5 km vanaf het Brionplein over de Emma brug naar Mambo Beach/BLVD. Bij binnenkomst kregen de lopers een roos uitgereikt; dat gold ook voor de deelnemers aan de andere sportieve onderdelen. De korte buien af en toe konden de pret niet drukken; ze zorgden zelfs voor verfrissing.

Ook de vier fietsonderdelen van de Ride for the Roses liepen op rolletjes. Terwijl de lopers nog binnenkwamen, vertrok rond 8 uur eerst de groep fietsers voor de afstand van 60 km, voorafgegaan door een politiecordon en Axel Cijntje op zijn ligfiets. Niet lang daarvan begon de 40 km fietstocht, toen de 13 km mountain bike tour en als laatste de Easy Ride van 10 km, naar Punda en terug. Start en finish daarvan waren bij Mambo Beach/BLVD.

Spin for the Roses

Onderwijl voltrok zich op het Mambo Beach de populaire Spin for the Roses, waarbij groepen met elkaar de strijd aangaan op hometrainers om zoveel mogelijk gelden op te halen voor het goede doel. Met erg veel belangstelling is voor het eerst gebruik gemaakt van kranking – de pedalen met de handen ronddraaien. Dat bleek ideaal ook voor tijdelijk of permanent gehandicapten om ook mee te kunnen doen.

Tegen 10 uur begonnen bussen te rijden van Mambo Beach/BLVD naar Zanzibar/Jan Thiel baai waar even na het middaguur eerst de wedstrijdzwemmers startten, kort erop gevolgd door de recreatiezwemmers. Hier gaf directeur Fernando da Costa Gomez van Curaçao Port Services, al voor het 14e jaar sponsor van dit onderdeel, het startsein. De eerste zwemmers kwamen na iets meer dan een half uur aan bij Mambo Beach/BLVD. De hele dag door waren er veel activiteiten, muziek en een goede sfeer aan het strand van Mambo Beach. Daarna begon het opruimen om het strand en de omgeving van BLVD weer netjes achter te laten.

Het hele evenement verliep weer zonder noemenswaardige incidenten. De stichting RFTRC is deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, medewerkers, politie, Rode Kruis, VKC, Wild Hogs, en vele anderen erkentelijk voor hun bijdrage en rekenen volgend jaar weer op hun medewerking als er speciale activiteiten worden voorbereid in verband met de 15e editie!

Share this news