Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Randhy Cuevas beklimt Christoffel 15 maal

WILLEMSTAD – Gisteren, zondag, heeft de lokale sportman Randhy Cuevas de Christoffel Berg 15 keer beklommen – 2 maal meer dan de 13 keer hij voor ogen had. Voorts heeft hij dat sneller gedaan dan hij zelf had berekend. Toen hij na de 15e keer beneden kwam wachtte voorzitter Robbin Martina van de stichting Ride for the Roses hem op met een boeket rozen als blijk van waardering door de geweldige bijdrage voor het goede doel. Deze sportieve daad van Randhy Cuevas heeft zeker 25 mille opgeleverd.

Vlak na middernacht begon Randhy Cuevas aan zijn eerste klim. Toen hij in de vroege ochtend de 6e had voltooid, was dat meteen ook de 4000ste keer dat Randhy Cuevas die berg had bedwongen, wat op zichzelf al indrukwekkend is. Maar hij ging door. Toen hij na de 8ste keer beneden kwam, waren er al de eerste groepen, inclusief toeristen, die zelf ook aan de klim begonnen. Zij maakten foto’s met hem uit steunbetuiging. Elke keer dat hij beneden kwam werden zijn gezondheid en gemoedstoestand gecontroleerd, maar hij was niet moe. De kou van de vroege ochtend ondervond hij wel. Als dat niet het geval was geweest, had hij wellicht het aantal beklimmingen nog verder kunnen opvoeren.

’s Ochtends vroeg werd soep klaar gemaakt om het lichaam op temperatuur en in conditie te houden, ook van zijn begeleiders. Toen het dag werd kon een deel van het traject met een drone gefilmd worden, alhoewel niet helemaal tot op de top, ook al omdat de regen van de laatste tijd gezorgd heeft voor een dichte vegetatie. Toen Randhy tegen 1 uur ’s middags de 13e voltooid had, liet hij weten nog niet te stoppen. Hij haalde de 13 keer voor Ride for the Roses, maar klom vervolgens nog twee keer voor zichzelf.

Uiteindelijk rondde hij om kwart over 3 de 15 keren af. RFTRC voorzitter Robbin Martina overhandigde Randhy Cuevas een boeket van 15 rozen – 13 witte en 2 rode, voor deze geweldige prestatie. Aanwezig waren ook vertegenwoordigers van RFTRC, van het Prinses Wilhelmina Fonds onder aanvoering van voorzitter Alba Martijn, verschillende mensen die Randhy hebben gesteund onder aanvoering van Emerik Angela, het Rode Kruis, de Koninklijke Marina, Christoffelpark, nieuwsmedia en andere belangstellenden. Uiteraard had iedereen grote waardering voor deze mijlpaal van Randhy Cuevas. Hij heeft laten zien wat wil zeggen je zinnen ergens op te zetten en dan ook door te zetten om ervoor te gaan, grote inspanningen verrichten om moeilijkheden te overwinnen. Hij heeft hiermee nog eens bewezen een sterk karakter te hebben en zo enorm bij te dragen aan het goede doel van Ride for the Roses.

Overigens, het financiële doel is ook overtroffen. Was aanvankelijk minimaal 13 mille als streefgetal gehanteerd, dankzij deze actie van Randhy Cuevas kan de penningmeester 25 mille bijschrijven. Een woord van dank van RFTRC gaat uit naar Randy zelf en zijn helpers, alle vrijwilligers en alle anderen die dit tot een zo groot succes hebben gemaakt.

Share this news