Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Randy Cuevas stunts by climbing Christoffelberg 13 times on Sunday night

14 January
Dutch

WILLEMSTAD – Het komende weekeinde zal grotendeels in het teken staan van de immense krachtinspanning van Randhy Cuevas, sportman in hart en spieren, om in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 januari de Christoffelberg 13 maal te beklimmen. Hiermee wil hij de stichting Ride for the Roses Curaçao (RFTRC) helpen door minimaal 13 mille extra op te halen voor het goede doel, te weten de bestrijding van kanker en begeleiding van kankerpatiënten en hun familie. Exact twee weken later, op zondag 29 januari, vindt de 13e grootscheepse actie van de Ride, Swim en Walk for the Roses plaats.

In beginsel voert Randhy Cuevas deze heldendaad, ook wel aangeduid als ‘The Climb for the Roses’ in zijn eentje uit. Alleen zij die bereid zijn zelf minimaal 1000 gulden te doneren voor de stichting RFTRC mogen die nacht en vroege ochtend de klim eveneens maken.
In 2014, ter gelegenheid van de tiende editie van de Ride for the Roses, heeft Randhy Cuevas de hoogste berg van Curaçao tien maal beklommen om fondsen te werven voor hetzelfde doel. In zijn sportloopbaan en als extreme krachtinspanning heeft Randhy Cuevas deze berg al zeker 4000 maal bedwongen.

Randy Cuevas: “Op grond van de gedachte dat wij allen kunnen helpen, kunnen wij allemaal mensen bewust maken dat de strijd tegen kanker nooit voor niets is, en dat kanker niet het einde is, heb ik besloten om iets te doen om te tonen wat het is om door te zetten, door te gaan en samen te werken om een doel te bereiken. De inspanning om boven te komen is symbolisch vergelijkbaar met het ondergaan van een kankerbehandeling om te genezen. En als een herhaalde behandeling nodig is, dan moet die berg meermalen genomen worden, dat moet dan maar. Mijn inspanning van het komende weekeinde zal zwaar zijn, maar niets vergeleken met de strijd tegen kanker”.

Sponsoren
De sponsoren die zich al gemeld hebben voor dit bijzondere evenement zijn Criss Cross Cycling Tours, Koninklijke Marine, Stichting Carmabi/Christoffelpark, stichting KJ (Kenley Jansen) Hoops en RFTRC’s hoofdsponsor ORCO Bank. Meer sponsoren zijn eveneens van harte welkom en kunnen hun bijdrage storten op Orco Bank rekening no.104.874.0395 ten name van Stichting Ride for the Roses met vermelding ‘Climb for the Roses’. Voor speciale wensen kan contact opgenomen worden met bestuurslid Arthur Rosaria op telefoon 510-8789. Verder is er als altijd de medewerking van het Rode Kruis, de Fundashon Kuido Ambulans, Selikor en het Prinses Wilhelmina Fonds waar uiteindelijk alle fondsen heengaan.

Share this news