Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Ride for the Roses resumes all its activities

8 September 2022
Press release in Dutch

Ride for the Roses hervat activiteiten
WILLEMSTAD – Na noodgedwongen twee jaar achtereen, vanwege de restricties als gevolg van de coronapandemie, alles ‘on hold’ te hebben moeten houden, heeft de stichting Ride for the Roses (RFTR) de machine weer opgestart om eind dit jaar en meteen in het nieuwe jaar 2023 de activiteiten van Ride, Walk & Swim for the Roses weer te gaan organiseren. Tijdens een persconferentie werd in aanwezigheid van de directie van hoofdsponsor ORCO Bank uit de doeken gedaan wat RFTR voor de komende periode in petto heeft. Traditiegetrouw wordt zo in samenwerking met de gemeenschap opnieuw gelden opgehaald om het Prinses Wilhelminafonds (PWF) maandelijks te kunnen blijven steunen in de strijd tegen kanker en voor begeleiding van kankerpatiënten en hun familie. De afgelopen twee jaar is de RFTR in staat geweest de steun aan PWF voort te zetten, maar het is hoog tijd om de fondsen weer bij te vullen. Tijdens de bekendmaking van het nieuwe RFTR-seizoen werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de splinternieuwe website van de stichting te lanceren.

Na de welkomstwoorden stak RFTR-voorzitter Robbin Martina van wal met de aankondiging van het programma van activiteiten zoals dat gepland staat voor de resterende maanden van dit jaar en begin 2023. De organisatie heeft met lede ogen moeten toezien dat alle plannen steeds weer de ijskast in moesten vanwege de onmogelijkheid om evenementen te organiseren, vooral de Walk for the Roses die al geruime tijd geldt als één van de meest populaire, maar ook massale sportieve evenementen op Curaçao. De fondsen die RFTR in eerdere jaren heeft opgebouwd en waarvan PWF maandelijks wordt gesteund, zijn niet onuitputtelijk. Mevrouw Frida Geller, voorzitter van PWF, bedankte de Ride dat zij ook in de stille periode van COVID maandelijks de steun hebben ontvangen. Om de terugloop in geldmiddelen te compenseren wordt weer gerekend op de medewerking van de samenleving bij geplande de fundraising activiteiten.

Art for the Roses
In samenwerking met Landhuis Bloemhof, Number Ten en de Kathedraal van Doornen wordt gewerkt aan het multidisciplinaire kunstproject Art for the Roses dat vanaf medio oktober een maand lang met allerlei activiteiten duurt tot de kunstveiling die op 19 november plaatsvindt. Aan dit bijzondere project is onlangs al de nodige publiciteit gegeven. Op gezette tijden worden aanvullende inlichtingen hierover verstrekt om alles tot een succes te maken.

Website
Er is in de achterliggende periode onder kundige leiding van Profound en Socialutions Caribbean gewerkt aan een nieuwe website van RFTR. Behalve dat die verder is geprofessionaliseerd, kunnen via de RFTR-website nieuwe stijl nu ook on-line donaties worden gedaan, onder andere uit het buitenland. Dat opent de mogelijkheid voor personen en instellingen buiten Curaçao om ook te doneren voor het goede doel waar RFTR voor staat. Tijdens de ontmoeting met de pers werd die website symbolisch gelanceerd: www.ridefortheroses.net.

Film
Opnieuw wordt in nauwe samenwerking met The Movies een bijzondere filmavond georganiseerd waarvan de opbrengsten ook voor het RTFR-doel zijn. Op donderdag 3 november stelt The Movies een zaal beschikbaar voor de vertoning van de film ‘Amsterdam’, één die diezelfde maand zijn wereldpremière beleeft. De film wordt beschreven als een mysterie komedie van regisseur David O. Russell. In de hoofdrol o.a. Robert de Niro, Chris Rock, Taylor Swift, Christian Bale, John David Washington en Margot Robbie. Het verhaal is dat van drie vrienden die verwikkeld raken in een mysterieuze moordzaak in de Amsterdamse geschiedenis waarbij zij zelf als verdachten worden aangemerkt, maar zij weten het op te lossen. Deels van wat in de film plaatsvindt heeft zich in de 30-er jaren van de vorige eeuw in Mokum afgespeeld.

Ride for the Roses 2023
Op een zondag ergens in de tweede helft van januari of begin februari 2023 is de terugkeer van de Ride, Walk en Swim for the Roses. De draaiboeken van de laatste editie van februari 2020 zijn tevoorschijn gehaald om die grote evenementen weer als vanouds op te zetten – en opnieuw tot een succes te maken. Velen hebben hier immers de afgelopen twee jaar naar uitgekeken.
Het bestuur van RFTR bruist van enthousiasme om de activiteiten te hervatten. Al enige tijd zijn twee nieuwe bestuursleden, te weten Harry Huijzers (penningmeester) en Sayenne Dennert-Dick. De overige bestuursleden zijn Robbin Martina (voorzitter), Benno van Leeuwen (secretaris), Raoul Hooftman, Arthur Rosaria, Maria-Helena Seferina-Rojas, Jessica Russel-Lucasius, Frans Heiligers en met ondersteuning van stagiaire Justin Pries.

Orco hoofdsponsor
Orco Bank als hoofdsponsor, vertegenwoordigd door Managing Director mevrouw Désirée Alberto, verwelkomde de organisatie Ride for the Roses om samen het programma voor 2022 en 2023 bekend te maken aan het publiek. Al meer dan 15 jaar is het evenement “Ride, Walk and Swim for the Roses” het hoofdevenement van het jaar bij Orco Bank. Meer dan 10.000 deelnemers zijn op de been aan het begin van het jaar, gedurende verschillende activiteiten die een positief effect hebben op het fysieke, maar ook de geestelijke gezondheid, namelijk het lopen, zwemmen en fietsen. Helaas konden wij wegens de COVID-19 pandemie twee jaar lang dit evenement niet organiseren, maar Orco Bank blijft standvastig in zijn toewijding om bewustzijn te creëren en de boodschap te verkondigen dat kanker te genezen is!
Met enorme trots hebben wij onze steun aan Stichting Prinses Wilhelmina Fonds tijdens de tweejarige pandemie behouden bij het uitvoeren van hun charitatieve en ondersteunende taken voor de kankerpatiënten en hun families.
Samen met onze partners, Ride for the Roses en Stichting Prinses Wilhelmina Fonds, kunnen wij met enthousiasme aangeven dat wij het project “Ride, Walk and Swim for the Roses” en verdere projecten voort zullen zetten, omdat wij het belang hiervan inzien voor onze gemeenschap, maar vooral voor onze kankerpatiënten en hun families die elke dag vechten voor hun gezondheid en welzijn. Orco Bank blijft zich inspannen en zet haar bijdrage aan de gemeenschap van Curaçao met enthousiasme voort!

 

Share this news