Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Ride, Walk & Swim for the Roses vinden op 5 februari weer plaats

2 januari 2023
Press release in Dutch

WILLEMSTAD – Na de geslaagde 16e editie van het Ride, Walk en Swim for the Roses evenement in 2020 moesten bestuur, sponsoren en vrijwillige medewerkers noodgedwongen met lede ogen toezien hoe daar als gevolg van de covid pandemie abrupt de klad in kwam. Voor 2023 staat alles in de steigers om met medewerking van de gemeenschap via deze evenementen weer fondsen te werven voor opvang en begeleiding van kankerpatiënten op Curaçao.

Enkele maanden geleden zijn de draaiboeken opnieuw tevoorschijn gehaald om alles op tijd voor elkaar te hebben voor de nieuwe editie van dit massale evenement. Het gaat hierbij onder meer om de Walk for the Roses voor hardlopers en wandelaars, vroeg in de ochtend vanaf het Brionplein over de hoge brug of de ‘swinging old lady’ naar Mambo Boulevard. Vervolgens stappen daar anderen, van jong tot oud, op de fiets voor uitgezette routes die bij het startpunt ook eindigen. Later op de ochtend vertrekken van Zanzibar aan de Jan Thiel baai de wedstrijd- en recreatiezwemmers onder begeleiding naar het strand bij Mambo Boulevard.

Als datum voor het evenement in dit nieuwe jaar is zondag 5 februari geprikt, tussen het Tumba festival en het Kindercarnaval in. De vergunningaanvraag is vorige maand bij de autoriteiten ingediend. Iedereen heeft dus nog vijf weken om voorbereidingen te treffen en zo nodig oefeningen te doen om op 5 februari in topconditie te zijn. Via de website van de stichting Ride for the Roses Curaçao (www.ridefortheroses.net) is het al mogelijk om in te schrijven. Spoedig volgen nadere details.

Share this news