Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Surf for the Roses new spectacle (in Dutch)

31 januari 2023.
Press release in Dutch

WILLEMSTAD – Op dezelfde dag als de Ride, Walk & Swim for the Roses plaats vindt, zondag 5 februari, gaat een groep surfende waaghalzen de uitdaging aan tijdens de eerste editie van de Surf for the Roses. “We gaan met ruim veertig kitesurfers, windsurfers en wingfoilers vanaf Klein Curaçao naar Mambo Beach Boulevard surfen”, vertelt initiatiefnemer Emanuel Quintero. Het geld dat de surfers daarmee ophalen gaat naar de stichting Ride for the Roses en komt ten goede aan de ondersteuning van kankerpatiënten en hun families op Curaçao.

 

Nog nooit eerder surfte zo’n grote groep van Klein Curaçao naar Curaçao. Qua organisatie, veiligheid en logistiek is het een behoorlijke onderneming. Quintero (eigenaar van Klein Curaçao Kitesurfing) en mede-initiatiefnemer Kimberley Matroos (eigenaar van Awa Salu Kiteboarding) zijn er in hun vrije tijd druk mee. Zo werden voor de deelnemers een trainingssessie en materiaalcheck georganiseerd in de Sint Jorisbaai. Matroos: “Bij Mambo Boulevard kunnen de windsurfers en wingfoilers bij genoeg wind naar binnen varen. De kitesurfers moeten een self rescue doen, ofwel hun vlieger in het diepe water achter de golfbrekers neerlaten en binnenhalen. Dat hebben we geoefend.”

De surfers vertrekken om 11:30 uur vanaf Klein Curaçao en de verwachting is dat ze rond 14:00 uur kort na de Swim voor de Roses bij Mambo aankomen. Quintero: “Afhankelijk van de wind en de hoogte van de golven, kan het ook langer duren. Het is de eerste editie, dus we zullen ervaren hoe snel het gaat met zo’n grote groep.” Alle deelnemers hebben ruime surfervaring en om hun veiligheid te waarborgen varen onder meer Citro en een aantal volgboten mee. Onder de bebouwde kust bij Mambo bestaat de kans dat er niet genoeg wind is; in dat geval zullen de volgboten de surfers oppikken en naar het strand brengen.

“We vinden het ontzettend stoer dat de surfers dit gaan doen. Het belooft een spektakel te worden en we waarderen het dat de surf-community zo ook bijdraagt aan ons doel”, zegt Robbin Martina, voorzitter van Ride for the Roses.

Irie Tours helpt de surfers en brengt ze kosteloos naar Klein Curaçao. Daarnaast steunen Wet & Wild, Y-knot Fishing, Mermaid en Curaçao Boat Charters het initiatief. Een aantal vrijwillige video- en fotografen legt de Surf for the Roses vast om daarmee op social media zo veel mogelijk mensen te bereiken en het bewustzijn over kanker te vergroten. Het inschrijfgeld van de deelnemers (ANG. 145 per persoon) komt volledig ten goede aan de strijd tegen kanker en de ondersteuning van kankerpatiënten op Curaçao.

Share this news