Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Twee uitverkochte zalen voor première Sully

Film brengt ruim 20 mille op voor Ride for the Roses

WILLEMSTAD – Gisteravond vond in The Cinemas in het Riffort het eerste evenement van de stichting Ride for the Roses Curaçao (RFTRC) om fondsen te werven voor PWF (Prinses Wilhelmina Fonds). En bij deze eerste actie kon al meteen circa 20.000 gulden bijgeschreven wordt op de Orco Bank rekening van Ride for the Roses. Op 29 januari 2017 vindt de 13e editie van de Ride, Sail, Swim, Walk, Spinergy & Climb for the Roses plaats waar weer meer dan 10.000 deelnemers worden verwacht om geld in te zamelen voor het goede doel.

De kaartverkoop voor de film Sully ging zo hard dat alles al bijna twee weken voor de datum uitverkocht was. Op deze manier werden twee zalen van The Cinemas gevuld met in totaal 420 personen die zo een bijdrage leverden, maar die ook een vermakelijke avond aangeboden kregen. De gasten werden via een rode loper welkom geheten en kregen vervolgens een hapje en een glas bubbles om in de stemming te komen voor de lokale première van de speelfilm Sully, die onder regie stond van Clint Eastwood en met Tom Hanks in de hoofdrol.

Hudson rivier
Na enkele openingswoorden van voorzitter Robbin Martina van de stichting Ride for the Roses sprak entrepreneur en voormalig ALM purser Tobias ‘Tito’ Cordeiro over het fatale vliegongeval van 2 mei 1970 in zee op 60 kilometer van de kust van het oost Caribische eiland St. Croix. Hij behoorde tot de groep overlevenden, maar er kwamen 23 personen om, onder wie zijn collega, de stewardess Margareth Abraham. Dit was het verhaal van een overlevende, naar analogie van kankerpatiënten die hun ziekte weten te overwinnen.

Vervolgens werd de film Sully vertoond, gebaseerd op het ware verhaal van US Airways gezagvoerder Chesley ‘Sully’ Sullenberger die op 15 januari 2009 het leven redde van alle 155 mensen aan boord toen hij, nadat luttele minuten na het opstijgen beide motoren waren uitgeschakeld na een birdstrike, erin slaagde een noodlanding te maken op de Hudson rivier bij New York. De nasleep nam dramatische vormen aan toen bij nader onderzoek gesuggereerd werd dat de noodlanding niet nodig was geweest. Uiteindelijk kwam toch overduidelijk aan het licht dat dit de enige overgebleven optie was.

13e Ride for the Roses
De kop is er dus af qua activiteiten van eind januari 2017. De stichting Ride for the Roses blikt met tevredenheid terug op de eerste activiteit voor de campagne van 2017 en is allen erkentelijk die daar hun bijdrage aan hebben geleverd.

Share this news